Få ting gjort

Her om dagen såg eg ein video der ei jente på om lag min alder skulle nemna ting ho var flink til, og det eine ho nemnte var at ho var flink til å få ting gjort. Ho hadde rett og slett ikkje det problemet (eller den uvana) eg trur veldig mange av oss (kanskje særleg studentar) har: Prokrastinering. Oi, tenkte eg då. Tenk å vera slik som henne. Seinare (i dag ved lunsj) snakka eg med to bra damer om kor skadeleg, sårande, frustrerande og slitsamt prokrastinering kan vera. Etter desse to hinta tenkjer eg:

Eg må ta grep.

Men korleis tar ein grep, og får ting gjort? Eg trur ikkje det er så enkelt som til dømes mange utålmodige foreldrar seier det, at det berre er å skjerpa seg og berre gjera det. Eg trur det ligg noko frykteleg vanskeleg bak, og eg trur det krev ei omveltning og ein heilt ny tankegang for å snu vana. Men eg veit ikkje kva slags omveltning og kva slags tankegang.

Tel det som prokrastinering å lesa seg opp på prokrastineringspsykologi?

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *